Uutiset


Modeemi tiedottaa Telegrammissa

hartala @

Liittykää kanavalle: https://t.me/+3yoUkE8rDWQwYTg0


Modeemi mukana Säätäjäsaunalla 28.9.2022 klo 17->

hartala @

Tervetuloa mukaan! Kerhojen esittelyt heti 17-18, sitten Modeemin "Hacker jeopardy", vapaata hengailua ja saunomista. Naposteltavaa tarjolla! Teekkarisaunalla muutes :)


Modeemin kesäsauna 2022

hartala @

Alkaa: 2022-07-23 10:00
Loppuu: 2022-07-23 23:30
Paikka: Rantasauna Nilski, Nilskintie, Kangasala

Tervetuloa Modeemin kesäsaunalle Nilskin rantasaunalla 23.7.2022.

OPM ja omat mutusteltavat mukaan kuten tavallista!


Ongelmia ilmastoinnissa

ossi @

Konehuoneen ilmastointi on tällä hetkellä pois käytöstä johtuen uuden konvektorin keskeneräisestä asennuksesta.

Jäähdytystä hoitaa tällä hetkellä kaksi siirrettävää ilmastointilaitetta, joiden tehosta johtuen osa laitteistosta on jouduttu ajamaan alas.

Alas on ensimmäisenä ajettu kaikki työn alla olevat koneet sekä fyysisiä koneita ml. coffee ja battery. Käytä virtuaalikoneita kuten vanillaa tai beeriä.

Ylläpito odottaa huoltomiesten jatkavan konvektorin asentamista seuraavana aamuna.


Modeemin kesäsauna 2021

bitofhope @

Alkaa: 2021-07-24 13:37
Loppuu: 2021-07-24 23:59
Paikka: Rantasauna Nilski, Nilskintie, Kangasala

Tervetuloa Modeemin kesäsaunalle Nilskin rantasaunalla 24.7.2021.

OPM ja omat mutusteltavat mukaan kuten tavallista. Pidetään turvavälit ja nautitaan kesästä.


Modeemi ry:n vuosikokous 28.5.2021 klo 17

bitofhope @

Alkaa: 2021-05-28 17:00
Loppuu: 2021-05-28 19:00
Paikka: Jitsi

Tervetuloa Modeemin vuosikokoukseen 28.5.2021. klo 17

Pyydämme halukkaita osallistumaan etänä, jos suinkin mahdollista. Jos kuitenkin pitää päästä kerhohuonelle kokoustamaan, ilmoittauduthan hyvissä ajoin tekstiviestillä tai Telegramissa +358451218466

Linkki etäkokoukseen julkaistaan täällä ennen kokouksen avaamista.


VAIHDA SALASANASI! Tietomurto palvelimilla - Kaikki käyttäjätunnukset lukittu

bitofhope @

Modeemin palvelimille on päässyt ulkopuolinen krakkeri, joka on saanut koneisiin pääkäyttäjätason pääsyn. Hyökkäys on kohdistunut mm. kaikkiin jäsenistön yleisessä käytössä oleviin shell-palvelimiin.

Modeemin palvelinten käyttäjätietokannat sekä jäsenrekisteri ovat hyökkäyksen yhteydessä mahdollisesti paljastuneet. Selkokielisiä salasanoja ei ole suoraan vuotanut, mutta legacy-palvelimia varten olemassa olleet DES-tiivisteet saattavat olla päätyneet hyökkääjille. Käyttäjien salasanoja voi olla tätä kautta epäsuorasti päätynyt vääriin käsiin.

Varotoimenpiteenä olemme lukinneet kaikki käyttäjätunnukset ja suosittelemme kaikille käyttäjille salasanan vaihtoa.

Jos sinulla on joskus ollut pääsy Modeemin järjestelmiin, voit käydä asettamassa uuden salasanan tilillesi osoitteessa:

https://www.modeemi.fi/tili/salasana/

Jos käyttäjälläsi on pääsy Modeemin shell-palvelimille SSH-avaimella, voit käydä asettamassa uuden salasanan komennolla passumatik coffee.modeemi.fi -palvelimella.

Jos olet käyttänyt Modeemi-salasanaasi muissa palveluissa, suosittelemme myös vaihtamaan sen välittömästi.

Käyttäjä- ja henkilötiedot, joihin hyökkääjä on saattanut saada pääsyn, sisältävät seuraavia tietoja:

Selvitämme tilannetta ja tiedotamme jäsenistölle lisää verkkosivujen ja sähköpostin kautta.


Jäsenmaksu 2021

root @

Vuoden 2021 jäsenmaksu on maksettavissa Modeemi ryn Holvi-verkkokaupassa osoitteessa

https://holvi.com/shop/modeemi/

Mikäli et voi tai halua maksaa 8 euron jäsenmaksua Holvi-verkkokaupassa, voi maksun suorittaa myös Modeemi ryn pankkitilille, jonka tiedot löytyvät osoitteesta

https://modeemi.fi/ry/yhteystiedot/

Sisällytä pankkisiirron tietoihin käyttäjätunnuksesi, jotta voimme kohdistaa maksun oikein.


Roskapostisuodattimia huollettu

bitofhope @

Laitteistovastaavalta paloi käpy loputtomaan hallitussähköpostin spämmimäärään. Pienen tarkastelun perusteella selvisi, että MTA-palvelimien roskapostisuotimissa oli konfiguraatiovirheitä.

Spamassassin filtteröi nyt viestejä spam- ja junk-palvelimilla. Jos ongelmia ilmenee, pidä meteliä ylläpidon suuntaan.


Syystunkkauksen tilannekatsaus

bitofhope @

Syystunkkauksen aktiivivaihe on saatettu tänään loppuun ja monia suunnitelluista asioista on saatu toteutettua. Tässä hieman kertomusta, mitä on ehditty tehdä ja mitä on vielä suunnitteilla.

Käyttöjärjestelmäpäivitykset

Shellipalvelimiin ja joihinkin taustapalveluita pyörittäviin pannuihin on ajettu käyttöjärjestelmien pakettipäivitykset. Nämä päivitykset koskivat seuraavia koneita:

Beer päivitettin FreeBSD:n versioon 11.4. Muille koneille ei tehty major-versioiden päivityksiä.

Sprite-kone on nostettu horroksestaan, ja sen päivittämistä yritettiin toistaiseksi puutteellisella menestyksellä. Ensi kerralla kun joku ehdottaa Gentoon asentamista, ehdottakaa vastapalloon puolitoista vuotta vanhan Gentoon päivittämistä ajan tasalle! Sprite pyritään kunnostamaan tai asentamaan uudelleen lähiaikoina, mutta toistaiseksi sen käyttöä ei suositella.

Battery on tällä hetkellä toiminnassa, mutta käyttää edelleen vanhaa Linux-ytimen versiota käynnistyksen yhteydessä ilmenneen ongelman takia.

Mikäli huomaatte ongelmia tai jokin asia on lakannut toimimasta, ottakaa yhteyttä ylläpitoon, hallitukseen tai IRCnetin #modeemi:n osaaviin konkareihin.

Uusi hallintakone

Hallintapalvelin modeemi.modeemi.fi alkaa hajoilla vanhuuttaan. Koneen toisen virtalähteen jäähdytys meni hiljattain rikki ja kone pyörii enää yhdellä. Modeemi sai jäseneltä lahjoituksena uuden UltraSPARC-koneen, jolle modeemi ja pepper -koneiden palvelut on tarkoitus siirtää lähiaikoina. Kone on asennettu jo fyysisesti paikalleen ja on etähallittavissa.

Virtualisointi

Kerhon VMware-virtualisointia pyritään siirtämään hieman energia- ja lämpötehokkaammalle raudalle. Tätä varten olemme saaneet jäseneltä lahjoituksena uuden koneen, joka on sijoitettu konehuoneeseen paikalleen. Kerromme migraatiosta aiheutuvista mahdollisista katkoista projektin edetessä.

Bonk

Olemme tunnistaneet ja katalogisoineet kerholla olevaa laitteistoa ja tarvikesälää. Hallitus ja ylläpito käyvät tavaraa läpi ja luokittelevat sen tarpeellisuuden mukaan. Jos tunnet, että elämästäsi puuttuu vaikkapa räkkiserveri, pidä silmät auki lähipäivinä, sillä poistorautaa on tulossa jäsenistön tarjolle.

Käyttäjähallinta

Laitteistovastaava yritti asentaa FreeIPA-palvelimen koekäyttöön. Suunnitelmana on modernisoida yhdistyksen käyttäjähallinta helpommin hallittavaan ratkaisuun. Asennus epäonnistui CentOS 8:ssa saatavilla olevan Java-version SSL-regressioiden vuoksi. Ylläpito yrittää asennusta uudelleen myöhemmin, kun regressiot on korjattu tai aikaa ja motivaatiota riittää yritykseen asentaa järjestelmä CentOS 7:n päälle.

Nykyinen käyttäjähallintajärjestelmä oli konfiguroitu väärin toxic-koneen osalta ja esimerkiksi salasananvaihdot eivät synkkautuneet koneelle. Tämä on nyt korjattu.

Muuta tulevaa

Palveluiden valvontaa ja dokumentaatiota pyritään parantamaan sen mukaan, miten ylläpidolla riittää aikaa ja jaksamista. Tilapalveluihin ja huoltoyhtiöön pyritään pitämään yhteyttä jäähdytysjärjestelmän saamiseksi kuntoon pysyvämmällä ratkaisulla. Konehuoneen jäähdytysjärjestelmä toimii tällä hetkellä hyvin, mutta hankaloittaa työskentelyä tilassa.

Haluatko sinä mukaan?

Onko sinulla ideoita tai toiveita Modeemin palveluihin liittyen? Haluatko asentaa ja säätää? Tuntuuko sinusta, että aina pitää tehdä kaikki itse että mitään tapahtuu, tai ainakaan kunnolla? Ota yhteyttä yhdistyksen hallitukseen ja kerro ideasi tai hakeudu toimihekilöksi vuodelle 2021.

Muokattu 2020-11-23: muokattu formatointia, lisätty huomautus toxicin korjauksesta, lisätty huomautus batteryn wanhasta kermelistä


Päivityksiä jatketaan 16.11.

bitofhope @

Beer-palvelimen käyttöjärjestelmä saatiin yöllä päivitettyä onnistuneesti versioon FreeBSD 11.4. Olkaa yhteydessä laitteistovastaavaan, jos havaitsette ongelmia.

Sprite-palvelimen päivitys osoittautui odotettua gentoommaksi ja sen kanssa painimista pyritään jatkamaan tänä iltana.

Vanilla, votka, spam ja imperial pyritään myös päivittämään tänään. Uudelleenkäynnistyksistä voi tulla hetkellisiä katkoksia modeemin palveluihin.

Muita päivityksiä pyritään jatkamaan https://www.modeemi.fi/uutiset/92/ ilmoitetun aikataulun mukaan. Muita katkoja voi tämän viikon aikana aiheutua mm. virtualisaatioalustan siirrosta.

Huoltotoimista pyritään ilmoittelemaan suunnilleen reaaliaikaisesti IRCnetin kanavalla #modeemi


Modeemin syystunkkaus 2020

bitofhope @

Modeemilla tehdään huolto- ja ylläpitotöitä 13.11.—22.11. välillä. Ajamme koneille käyttöjärjestelmäpäivitykset ja asennamme uusia palveluita ja rautaa.Teemme myös inventaarion ja hankkiudumme eroon ylimääräisestä raudasta. Jäsenistölle tarjotaan mahdollisuus ottaa henkilökohtaiseen käyttöönsä poistoon menevää rautaa, kunhan tulee itse hakemaan.

Käyttöjärjestelmäpäivityksiä pyritään tekemään pääasiassa sunnuntaipäivinä. Arvioitu päivitysaikataulu on seuraavanlainen:

15.11. beer, vanilla, sprite, votka, spam, imperial

22.11. coffee, battery, cherry, matrix

Pyrimme ilmoittamaan muista katkoista erikseen IRCnetin kanavalla #modeemi

Vapaaehtoiset tunkkaajat, ottakaa yhdistyksen hallitukseen yhteyttä.


Hallitus 2021

bitofhope @

Yhdistyksen vaalikokouksessa valitut hallituksen jäsenet vuodelle 2021 ovat:

Lisäksi muihin tehtäviin valittiin seuraavat henkilöt:

Hallituksen jäsenten tehtävät päätetään hallituksen järjestäytymisen yhteydessä.


Etäkokoukseen osallistuminen

bitofhope @

https://meet.jit.si/ModeemiVaalikokous2020

Etäkokous järjestetään Jitsi Meet -verkkopalvelussa. Palvelua voi käyttää nettiselaimella.


Kutsu Modeemi ry:n vaalikokoukseen 2020

bitofhope @

Aika: Perjantaina 23.10.2020 kello 17:00

Paikka: Hervannan kampus, Kampusareenan auditorio A223

Korkeakoulunkatu 7, 33720 Tampere

Kokoukseen järjestetään mahdollisuus osallistua etänä. Lisätietoja etäosallistumisesta tulee ennen kokousta Modeemin nettisivuille. Ethän tule paikalle sairaana!

Esityslista alla.

1 § Kokouksen avaus

2 § Kokouksen järjestäytyminen

3 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4 § Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5 § Hallituksen valitseminen toimikaudelle 2020

6 § Oltermannin ja muiden toimihenkilöiden valitseminen toimikaudelle 2020

7 § Tilintarkastajien sekä varahenkilöiden valitseminen toimikaudelle 2020

8 § Jäsenmaksun ja ainaisjäsenmaksun suuruus toimikaudelle 2020

9 § Alustavan toimintasuunnitelman ja talousarvion esittely toimikaudelle 2020

10 § Toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen ja tilannekatsaus toimikaudelle 2019

11 § Kokouksen päättäminen


Modeemin kesäsauna 2020

bitofhope @

Alkaa: 2020-07-11 12:00
Loppuu: 2020-07-11 23:59
Paikka: Rantasauna Nilski, Nilskintie, Kangasala

Tervetuloa Modeemin kesäsaunalle Nilskin rantasaunalla 11.7.2020.

OPM ja omat mutusteltavat mukaan kuten tavallista.


Jäsenmaksu 2020

root @

Vuoden 2020 jäsenmaksu on maksettavissa Modeemi ryn Holvi-verkkokaupassa osoitteessa

https://holvi.com/shop/modeemi/

Mikäli et voi tai halua maksaa 8 euron jäsenmaksua Holvi-verkkokaupassa, voi maksun suorittaa myös Modeemi ryn pankkitilille, jonka tiedot löytyvät osoitteesta

https://modeemi.fi/ry/yhteystiedot/

Sisällytä pankkisiirron tietoihin käyttäjätunnuksesi, jotta voimme kohdistaa maksun oikein.


Hallitus 2020

root @

Yhdistyksen vaalikokouksessa valittu hallitus vuodelle 2020 on:

Ajantasaiset hallitustiedot löytyvät aina hallitussivulta:

https://modeemi.fi/ry/hallitus/


Modeemin uusi jäsenrekisteri

deus @

Modeemin verkkosivuja on päivitetty, ja niille on lisätty moderniin ja ketterään tapaan itsepalveluna toimiva jäsenrekisteri.

Rekisterin kautta on mahdollista päivittää omia yhteystietoja ja tarkastaa jäsenmaksu- ja avaintiedot osoitteessa

https://www.modeemi.fi/tili/tiedot/

Jäsenrekisterissä ovat seuraavat tiedot:

Jäsenrekisteriin pääsee kirjautumaan Modeemin käyttäjätunnuksella samaan tapaan kuin kerhon muihinkin ympäristöihin.

Jäsenrekisterin maksutiedot tuodaan yhdistyksen Holvi-verkkopalvelusta ajoittain. Mikäli maksat yhdistyksen jäsenmaksun, voi tietojen päivittymisessä olla viivettä.

Mikäli rekisteri ei jostakin syystä toimi kohdallasi (tunnuksesi ei ole esimerkiksi maksutilanteen takia aktiivinen), tai siinä olevat tiedot ovat esimerkiksi avainten osalta vanhentuneita, voit ottaa yhteyttä kerhon hallitukseen hallitus@modeemi.fi -sähköpostiosoitteen kautta tietojesi päivittämiseksi tai tilisi aktivoimiseksi.

Rekisterin ja jäsenlistauksen käyttöön on rajattu oikeudet vain hallitukselle ja rekisterin ylläpitäjille, ja kerhon jäsenet eivät näe toistensa kotikunta-, sähköposti-, jäsenmaksu- tai avaintietoja.


Vikatilanne Modeemin palveluissa jatkuu

ossi @

Viikonloppuna alkanut vikatila jatkuu edelleen.

Syynä vikaan on hajonnut jäähdytys. Jäähdytys on saatu osittain toimimaan, mistä johtuen osa palveluista on käytössä.

Tällä hetkellä toimii ainakin: - levyjaot - sähköposti - www-sivut - battery - vanilla - pepper

Ylläpito jatkaa tilanteen selvittämistä ja kehittelee parempia ratkaisuja.


Modeemin kesäsauna 2019

deus @

Alkaa: 2019-07-20 12:00
Loppuu: 2019-07-20 23:59
Paikka: Rantasauna Nilski, Nilskintie, Kangasala

Modeemin kesäsauna 2019 perinteisesti Nilskin rantasaunalla 20.7.2019.

OPM ja omat makkarat mukaan.


Modeemi ry:n vuosikokous YTHS:n saunalla 8.3. klo 18:15

tommijama @

Alkaa: 2019-03-08 18:00
Loppuu: 2019-03-08 22:00
Paikka: YTHS-Sauna, Kalevantie 3 C 33, 33100 Tampere

KOKOUSKUTSU

Modeemi ry - Vuosikokous 2019 Aika: Perjantaina 08.03.2019 kello 18:15 Paikka: YTHS-Sauna, Kalevantie 3 C 33, 33100 Tampere

1 § Kokouksen avaus

2 § Kokouksen järjestäytyminen

3 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4 § Työjärjestyksen hyväksyminen

5 § Tilinpäätöksen, vuosikertomuksen ja tilintarkastajien lausunnon esittely

6 § Tilinpäätöksen vahvistaminen, tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7 § Toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen

8 § Kokouksen päättäminen


Toimarihaku 2019 / Uusi sähköpostilista early access

bitofhope @

EDIT: Fixed an off-by-10 error

IN ENGLISH BELOW

Hei, sinä innokas ja motivoitunut Modeemilainen!

Modeemi ry avaa toimihenkilöhaun. Jos tunnet voivasi tarjota arvoa yhteisölle, arvoa elämälle, sinulle ja minulle, Modeemi on täällä (alright)!

Tarvitsemme halukkaita säätäjiä ainakin seuraaviin pesteihin:

Jos ylläolevat pestit kiinnostavat, lähetä vapaa hakemus osoitteeseen hallitus@modeemi.fi

Modeemin uuden jäsenpostilistan betatestaus

Olemme perustaneet jäsenille tarkoitetun uuden sähköpostilistan. Joshaluat mukaan testaamaan uutta postilistaa, vastaa tähän sähköpostiin. Jos et halua mukaan, mutta sinulla on asiaa hallitukselle, älä vastaa tähän viestiin, vaan laita uutta viestiä osoitteeseen hallitus@modeemi.fi. Jos haluat pois uudelta sähköpostilistalta, lähetä sähköposti osoitteeseen modeemi/modeemi-members+unsubscribe@lists.sr.ht

Kuten Early Access yleisesti, uusi lista saattaa olla buginen, toimimaton, tai sisältää vakavia puutteita, mutta tarjoamme osallistujille ylpeyden ja saavutuksen tunteen avatessanne uusia mahdollisuuksia jäsenkommunikaatioon.

Jos et tällä hetkellä saa modeemi-jäsenet -listan sähköposteja, vaikka pitäisi, suositellaan uutta listaa erityisesti sinulle!

ENGLISH VERSION:

Greetings to Modeemi ry members!

Modeemi is is now looking for new volunteers. If you feel you can provide value for society, value for life, for you and me, Modeemi is here (alright)!

We need motivated wizards for at least these tasks:

If any of the above job descriptions tickled your fancy, please send a freeform application to hallitus@modeemi.fi

Beta testing Modeemi's new member mailing list

We have founded a new mailing list for Modeemi ry members. If you'd like to join the test phase of the new list, please reply to this email with anything. If you don't want to join, but you wish to contact the board, please do NOT reply to this email, but formulate your thoughts in a new email adressed to hallitus@modeemi.fi. If you change your mind after joining and wish to leave the new list, send another email to modeemi/modeemi-members+unsubscribe@lists.sr.ht to get out safely.

As is typical for Early Access, the new list may or may not contain bugs, fail to work, or have serious deficiencies. The intent is to provide members with a sense of pride and accomplishment for unlocking new communications capabilities for us.

If you or someone you don't know isn't receiving this email, but believe you should be, we recommend that you join the new list and inform the board.


Jäsenmaksu 2019

deus @

Vuoden 2019 jäsenmaksun maksaminen onnistuu yhdistyksen Holvi-verkkokaupan kautta tai poikkeustapauksessa 8 euron tilisiirrolla.

https://holvi.com/shop/modeemi/ https://modeemi.fi/ry/yhteystiedot/

Maksaessasi jäsenmaksun tilisiirrolla, sisällytä tilisiirron maksuviestiin nimimerkkisi sekä yhteystietosi ja ilmoita maksun suorituksesta osoitteeseen hallitus@modeemi.fi.


Hallitus 2019 aloittaa

deus @

Yhdistyksen vaalikokouksessa valittu hallitus aloittaa vuoden 2019 toiminnan.

Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Tommi Nikula, sihteeri Antti Kumavaara, rahastonhoitaja Juuso Eronen, laitteistovastaava Jussi Toivonen sekä varajäsen Onni Hytönen.

Hallituksen neuvonantajana ja oltermannina toimii Erkki Seppälä ja sen toiminnantarkastajina Anssi Varjonen ja Rudi Ritosalo. Varatoiminnantarkastajina toimivat Jani Lahti ja Marja Salmi.


Batterylla ongelmia 24.-25.11.2018

deus @

Batterylla on ilmennyt ongelmia, mistä johtuen se pitää käynnistää uudelleen.


Vaalikokous 7.11.2018

deus @

Alkaa: 2018-11-07 18:00
Loppuu: 2018-11-07 20:00
Paikka: Modeemi ry

KOKOUSKUTSU

Modeemi ry - Vaalikokous 2018

Aika: Keskiviikkona 07.11.2018 kello 18:00

Paikka: TTY, Tietotalo, TA013, Modeemin kerhohuone, 33720 Tampere

1 § Kokouksen avaus

2 § Kokouksen järjestäytyminen

3 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4 § Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5 § Hallituksen valitseminen toimikaudelle 2019

6 § Oltermannin ja muiden toimihenkilöiden valitseminen toimikaudelle 2019

7 § Tilintarkastajien sekä varahenkilöiden valitseminen toimikaudelle 2019

8 § Jsenmaksun ja ainaisjäsenmaksun suuruus toimikaudelle 2019

9 § Alustavan toimintasuunnitelman ja talousarvion esittely toimikaudelle 2019

10 § Toimintasuunnitelman ja talousarvion tilannekatsaus toimikaudelle 2018

11 § Kokouksen päättäminen


Modeemin ekskursio F-Securelle 8.10.

deus @

Alkaa: 2018-10-08 11:15
Loppuu: 2018-10-08 23:00
Paikka: F-Secure, Helsinki

ATK-harrastajien yhdistys Modeemi järjestää ekskursion F-Securelle Helsinkiin maanantaina 8.10. Opintomatkalla meille puhuu tietoturvan huippuasiantuntija Mikko Hyppönen. Lisäksi ohjelmaan kuuluu yrityksen ja tilojen esittelyä, sekä tietysti sauna tarjoiluineen. Modeemin jäsenille ekskursio kustantaa 10 euroa, ja ilmoittautuminen sekä maksu tapahtuu osoitteessa https://holvi.com/shop/modeemi/product/db3352765caa61f8a4eec695fec1064d/. Matkaan lähdemme bussilla TTY:ltä klo 11:15 ja mukaan mahtuu 30 ensin ilmoittautunutta.

Illan ohjelma:

Tampereelle palaamme siis kymmenen ja yhdentoista välillä.

Huom. Ekskursio on suunnattu Modeemin vuosien 2018 ja 2019 jäsenille. Mikäli et ole vielä jäsen, täytä jäsenhakemus osoitteessa https://modeemi.fi/jaseneksi/. Sinun ei tarvitse odottaa jäsenhakemuksen hyväksyntää ekskursiolle osallistuaksesi, vaan Holviin maksettu vuoden 2018 tai 2019 jäsenmaksu sekä ekskursiomaksu (yhteensä 18 euroa) oikeuttavat ekskursiolle osallistumiseen.


Säätäjäsauna 2

deus @

Alkaa: 2018-09-13 18:00
Loppuu: 2018-09-14 0:00
Paikka: Teekkarisauna Mörrimöykky

Tule Teekkarisauna Mörrimöykylle tutustumaan Säätäjäkerhojen toimintaan ja löytämään sisäinen säätäjäsi tai rakentelijasi, tai muuten vain saunomaan ja puhumaan tekniikasta.

Ohjelma alkaa klo 19:00 Säätäjäkerhojen esittelyllä, ja jatkuu tämän jälkeen saunomisella ja sosialisoinnilla.


Modeemi mukana JA-HAA! -messuilla

isaul @

Alkaa: 2018-09-06 10:00
Loppuu: 2018-09-06 15:00
Paikka: Kampusareena, 1. ja 2. kerros

Modeemi on mukana JA-HAA! -messuilla. Tule tutustumaan kerhon toimintaan tai kertomaan oikeita mielipiteitä paikan päälle!


Battery käynnistynyt uudelleen

deus @

Battery oli käynnistynyt uudelleen aamulla.

Syystä ei vielä ole tietoa. Ylläpito jatkaa tapahtuneen selvittämistä.


Modeemin kesätapaaminen 2018

deus @

Alkaa: 2018-07-07 10:00
Loppuu: 2018-07-07 23:00
Paikka: Nilskintie 159, Kangasala

Tule Modeemin kesätappoon la 7.7.2018 klo 10:00 alkaen nauttimaan Vesijärven rantamaisemista Nilskin rantasaunalle (https://www.rantasauna.fi/).

Tarjolla grillausta ja saunomista.

Omat pyyhkeet, juomat ja eväät mukaan.


Uutta rautaa rajalla

deus @

Modeemi on päivittänyt hardwarea ja klubilta löytyy taas uusi käytetty aitonahkainen sohva, kurantti media PC, kotiteatteri ja Chromecast TV:hen kytkettynä. Nämä mahdollistavat esimerkiksi Rakkauden Wappuradion kuuntelun ja erilaisista multimedian muodoista nauttimisen opiskelusta ja töistä uupuneille säätäjille.

Tule toki katsastamaan uusi laitteisto ja nauttimaan rauhallisesta työ- ja opiskelutilasta sekä virvoitusjuomista.


Säätäjäilta

deus @

Alkaa: 2018-04-15 16:00
Loppuu: 2018-04-15 22:00
Paikka: Modeemin ry kerhohuone TA013

Modeemi järjestää jäsenilleen Säätäjäillan kerhohuoneella 15.4. klo 16 alkaen. Säädetään yhdessä kerhohuoneen viihtyvyyttä ja vietetään muuten vaan aikaa mukavan tunkkailun parissa. Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.


Modeemin yleiskokous ja wappukrillaus

deus @

Alkaa: 2018-04-27 18:00
Loppuu: 2018-04-27 21:00
Paikka: Modeemin ry kerhohuone TA013

Modeemi järjestää ylimääräisen yleiskokouksen toiminnantarkastajien lausunnon läpikäymiseksi, tilinpäätöksen hyväksymiseksi ja kerhon graafisen ilmeen päivittämiseksi.

Mikäli haluat tulla vaikuttamaan kerhon uudistamiseen ja toimintaan, varaa perjantai-ilta 27.4.2018 vapaaksi ja tuo paikalle itsesi sekä grillattavasi!

https://goo.gl/8GF2BY


Jäsentunnusten sulkeminen 2018

deus @

Jäsenien, jotka eivät ole maksaneet edellisen tai kuluvan toimikauden jäsenmaksua vuosikokoukseen mennessä, joka pidettiin perjantaina 23.3.2018, on yhdistyksen sääntöjen § 4.3 mukaan katsottu eronneen yhdistyksestä, ja heidän tunnuksensa on nyt suljettu vaihtamalla shelliksi maksamattomuudesta valittava vaihtoehto.

https://modeemi.fi/ry/saannot/

Mikäli tunnuksesi suljettiin vahingossa, vaikka olet maksanut jäsenmaksun tai olet ikijäsen, voit ottaa yhteyttä hallitukseen esimerkiksi palautelomakkeella tai sähköpostilla.

https://modeemi.fi/palaute/

Mikäli tunnuksesi suljettiin, koska unohdit maksaa jäsenmaksusi, voit maksaa jäsenmaksun Holvi-verkkokaupassa.

https://holvi.com/shop/modeemi/


Uusi shellikone: sprite.modeemi.fi

ossi @

Kesän hitaasti mutta epävarmasti lähestyessä Modeemissakin on taas aika aktivoitua.

Silloin tällöin ylläpito kuulee napinaa jeesuksen aikaisista softapaketeista ja tähän tilanteeseen ohjeeksi otettiin usein kuultu viisaus: Asenna Gentoo. Tervetuloa sprite.modeemi.fi!

Tälle uutuuttaan kiiltelevälle tietokoneelle on asennettu tarpeeksi tuoreet versiot kaikista tarvittavista työkaluista. Jos ei ole, käytät jotakin väärää. Ole yhteydessä ylläpitoon.


Modeemin ryn vuosikokous 23.3.2018

deus @

Alkaa: 2018-03-23 18:00
Loppuu: 2018-03-24 1:00
Paikka: Kalevantie 3 C 33, 33100 Tampere

Modeemi ryn vuosikokous YTHS-Saunalla.

Tule tapaamaan kavereita, tutustumaan toimintaan tai vain nauttimaan löylyistä. Paikalla ainakin sauna, uima-allas ja takka!


Uusia limuja myynnissä

deus @

Hallitus on hankkinut uuden jääkaapin ja täyttänyt sen ja juoma-automaatin uusilla limonadeilla.

Valikoimassa on nyt mm. seuraavia kola- ja energiajuomia:

Käy klubilla tsekkaamassa uusi maatti ja juomat!


Jäsenmaksut 2018

deus @

Jäsenmaksun vuodelle 2018 voi maksaa Holvin kautta:

https://holvi.com/shop/modeemi/

Jäsenmaksut maksamattomien jäsenten tunnukset suljetaan yhdistyksen sääntöjen mukaisesti.


Hallitus 2018

deus @

Hallitus on järjestäytynyt vuodelle 2018 ensimmäisessä kokouksessaan 9.1.2018 ja kokoonpano on seuraava:

Puheenjohtaja: Aleksi Häkli Sihteeri: Anssi Varjonen Varapuheenjohtaja, laitteistovastaava: Ossi Hakkarainen Rahastonhoitaja: Sauli Anto Ekskursiovastaava: Tommi Nikula Tapahtumavastaava: Rudi Ritosalo Tapahtumavastaava: Juuso Eronen

Lisäksi hallituksen neuvonantajana toimii oltermanni ja toiminnantarkastaja Erkki Seppälä.


Battery päivitetty

deus @

Isomman x86-bonkituksen viimeisinä vaiheina battery on viimein päivitetty.

Uusi rauta on samanlainen HP BL460c kuin coffee ja päivityksen jälkeen käyttöjärjestelmän versio on CentOS 7.

Coffeen tapauksesta poiketen vanha kone oli vielä elossa, joten siltä siirrettiin uuteen koneeseen niin SSH-avaimet kuin käyttäjien crontabitkin ja vanhalla batterylla olleet paketit pyrittiin mahdollisimman kattavasti asentamaan myös uuteen.

Jos paketteja puuttuu vielä koneelta, gurut voivat korjata puutteet. Vanha käyttöjärjestelmä tulee väliaikaisesti saataville polkuun /old, josta voi kaivella vielä puuttuvia datoja, jos niitä on $HOME:n ulkopuolelle sijoitellut.

Kiitos ja anteeksi, Modeemin laitteistovatsahaava


Hallitus 2018 valittu

deus @

Uusi hallitus vuodelle 2018 valittu.

Vuonna 2018 modeemia johtaa Aleksi Häkli. Hallituksen jäseninä toimivat Ossi Hakkarainen, Sauli Anto, Anssi Varjonen, Juuso Eronen, Tommi Nikula ja Rudi Ritosalo. Varajäseneksi valittiin Juho Jokelainen ja oltermanniksi Erkki Seppälä.

Onnea valituille!


Modeemi ry 40v illallinen ja sauna 14.12.

deus @

Alkaa: 2017-12-14 17:30
Loppuu: 2017-12-14 23:59
Paikka: Ukkometso

Kerhomme viettää juhlavuotta ja tästä syystä olemme päättäneet juhlistaa tilaisuutta hyvän ruuan, juoman ja tietysti saunan merkeissä. Aloitetaan ilta omakustanteisesti Ukkometsossa, Kauppakatu 16:ssa kello 17.30. Ruokailun jälkeen siirrymme Hämpin kattosaunalle jatkamaan illanviettoa. Jos ruoka ei maita, niin saunomaan voi tulla joka tapauksessa.

Ruuat tilataan etukäteen homman nopeuttamiseksi, ilmottaudu mukaan tällä lomakkeella (ilmottautuminen on sitova ruokatilauksen vuoksi): https://goo.gl/forms/lKY94tscwZcxFZ0k2


Vaalikokous 7.12.2017

deus @

Modeemi ry:n Vaalikokous 7.12.2017 @ TB215

Modeemi ry:n hallitus toivottaa Teidät tervetulleeksi yhdistyksen vaalikokoukseen!

Vaalikokous Esityslista

Aika: 7.12.2017 klo 18:00 Paikka: TB215, Tampereen teknillinen yliopisto (TTY)

1§ Kokouksen avaus 2§ Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkastajien (2) ja ääntenlaskijoiden (2) valinta 3§ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4§ Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5§ Vuoden 2017 taloudellinen tilannekatsaus ja alustava toimintakertomus 6§ Vuoden 2018 alustava toimintasuunnitelma ja talousarvio 7§ Puheenjohtajan, hallituksen jäsenten (3-6), varajäsenen ja oltermannin valinta vuodelle 2018 8§ Kahden toiminnantarkastajan ja heidän varahenkilöidensä valinta vuodelle 2018 9§ Jäsenmaksun ja ainaisjäsenmaksun suuruus vuodelle 2018 10§ Muut esille tulevat asiat 11§ Ilmoitusasiat 12§ Kokouksen päättäminen


Päivityksiä palvelimilla

deus @

Palvelimet beer ja vanilla päivitetään uusimpiin versioihin sunnuntaina 5.11.2017. Samalla palvelimet muutetaan virtuaalikoneiksi.

Uudet käyttöjärjestelmäversiot: - beer: FreeBSD 11.1 - vanilla: Debian 9.2

Myös cherry ja tenu päivitetään Debian 9 -koneiksi ja siirretään uudelle virtualisointialustalle viikonloppuna tai joskus lähiaikoina.

Päivitysten tarkoituksena on tehdä koneet tietoturvallisemmiksi ja hankkiutua eroon jo käyttöikänsä kauan aikaa sitten ylittäneestä elektroniikkaromusta.

Päivitysten aikana koneilla on käyttökatkoja.


Coffeen uudelleenherääminen

deus @

Kävipä niin, että kahvi paahtoi emolevynsä ja on nyt matkalla kohti Kuusakosken takuupalautusasemaa.

Uudeksi raudaksi valikoitui huomattavasti tuoreempi HP BL460c, jossa on huomattavasti enemmän suoritintehoa ja muistia. Käyttöjärjestelmänä coffeessa on tuttuun tapaan Ubuntu, josta asennettiin uusin LTS-versio eli 16.04.

Huomaathan, että koneen SSH-avain vaihtui samalla. Clientin valittaessa muuttuneesta avaimesta, voit pyyhkiä vanhan avaimen komennolla: ssh-keygen -R coffee.modeemi.fi

Uutta konetta voi jo vapaasti käyttää, mutta sieltä varmasti puuttuu vielä paketteja. Puuttuvien pakettien osalta voi kääntyä gurujen puoleen. Koita kuitenkin olla inhimillinen ja kerää listaan useita paketteja kerralla asennettavaksi ettei tarvitse minuutin välein nykiä guruja hihasta.

Vanhan koneen levyt on tallessa ja ne laitetaan tilapäisesti toiseen runkoon, jossa niiden sisältöä pääsee vielä selaamaan ennen viimeistä matkaa. OIkeastaan kaikki olennainen data on tallessa käyttäjien $HOME:ssa, mutta tiedossa on muutamia ohjelmistoja, joiden konfiguraatiot sijaitsevat muualla. Varmuuskopiotkin koneesta luonnollisesti on, mutta paljon helpompaa toimia näin. Aikaa n. tämä viikko tai vähän enemmän.

EDIT: Vanhalta koneelta palautettu dataa uudelle koneelle polkuun /old.

-- BOFH


Modeemin kesätapaaminen 2017

deus @

Alkaa: 2017-07-15 12:00
Loppuu: 2017-07-15 23:30
Paikka: Nilskintie 159, Kangasala

Tule Modeemin kesätappoon la 15.7.2017 klo 12:00-23:30 nauttimaan Vesijärven rantamaisemista Nilskin rantasaunalle grillailemaan, saunomaan, uimaan ja kuulemaan muiden jäsenten kuulumisia.

Omat pyyhkeet, juomat ja eväät mukaan.


Modeemin vuosikokous 2017

deus @

Alkaa: 2017-03-11 17:00
Loppuu: 2017-03-11 23:59
Paikka: YTHS-sauna Kalevantie 3 C 33, 33100 Tampere

Modeemin vuosikokous lauantaina 11.3.2017 klo 17 alkaen YTHS-saunalla.

Kokouksen esityslista: 1. kokouksen avaus 2. valitaan kokouksen o puheenjohtaja, o sihteeri, o kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa ja o kaksi (2) ääntenlaskijaa 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys 5. esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto 6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tili- ja vastuuvelvollisille 7. vahvistetaan alkaneen toimikauden toimintasuunnitelma ja talousarvio 8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat


Muistutus jäsenmaksuista vuodelle 2017

isaul @

Yhdistyksen sääntöjen 4:3 kohdan mukaisesti jäädytämme kaikkien niiden jäsenten tunnukset, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksua toimikaudelle 2017 vuosikokoukseen (11.3.) menessä.


Modeemi ryn 40-vuotisjuhlavuosi

deus @

Modeemi ry täyttää tänä vuonna 40-vuotta. Nyt Sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan järjestettäviin vuosijuhliin!

Vastaa alla olevaan kyselyyn ja auta Modeemin hallitusta kartoittamaan juhlaideoita ja -osallistujia:

https://goo.gl/forms/kn943TjYs0ox5kS52


Jäsenmaksut 2017

deus @

Jäsenmaksut 2017 voi maksaa Holvin verkkokaupassa. Ilmoita nimesi, sähköpostiosoitteesi, kotipaikka sekä käyttäjätunnuksesi.

https://holvi.com/shop/modeemi/product/3bdcf2c5b20cdb5372ddfe9c69390990/


Ylimääräinen yleiskokous 23.11.2016

deus @

Modeemi ry:n ylimääräinen yleiskokous 23.11.2016 klo 18.00 @ Modeemi

Ylimääräinen yleiskokous Esityslista

Aika: 23.11.2016 klo 18.00 Paikka: Modeemi ry:n kerhohuone, Tampereen teknillinen yliopisto (TTY)

1§ Kokouksen avaus 2§ Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkastajien (2) ja ääntenlaskijoiden (2) valinta 3§ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4§ Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5§ Vuoden 2015 tilinpäätöksen, vuosikertomuksen ja toiminnantarkastajien lausunnon esittely 6§ Vuoden 2015 tilinpäätöksen vahvistaminen ja tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle sekä muille tili- ja vastuuvelvollisille 7§ Muut esille tulevat asiat 8§ Ilmoitusasiat 9§ Kokouksen päättäminen


Vaalikokous 27.10.2016

deus @

Modeemi ry:n Vaalikokous 27.10.2016 @ TB214

Modeemi ry:n hallitus toivottaa Teidät tervetulleeksi yhdistyksen Vaalikokoukseen!

Vaalikokous Esityslista

Aika: 27.10.2016 klo 18:00 Paikka: TB214, Tampereen teknillinen yliopisto (TTY)

1§ Kokouksen avaus 2§ Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkastajien (2) ja ääntenlaskijoiden (2) valinta 3§ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4§ Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5§ Vuoden 2015 tilinpäätöksen, vuosikertomuksen ja toiminnantarkastajien lausunnon esittely 6§ Vuoden 2015 tilinpäätöksen vahvistaminen ja tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle sekä muille tili- ja vastuuvelvollisille 7§ Vuoden 2016 taloudellinen tilannekatsaus ja alustava toimintakertomus 8§ Vuoden 2017 alustava toimintasuunnitelma ja talousarvio 9§ Puheenjohtajan, hallituksen jäsenten (3-6), varajäsenen ja oltermannin valinta vuodelle 2017 10§ Kahden toiminnantarkastajan ja heidän varahenkilöidensä valinta vuodelle 2017 11§ Jäsenmaksun ja ainaisjäsenmaksun suuruus vuodelle 2017 12§ Muut esille tulevat asiat 13§ Ilmoitusasiat 14§ Kokouksen päättäminen


Tervetuloa viettämään rentoa iltaa Ambientiaan, yhteen Suomen parhaimmista työpaikoista!

deus @

Järjestämme torstaina 13.10. klo 16.30-20.00 Ambientian Tampereen toimistolla mahdollisuuden kuulla ja vaihtaa näkemyksiä työelämän muutoksista-, trendeistä ja hyvästä IT-työpaikasta. Pääset sparraamaan omaa osaamistasi asiantuntijoiden kanssa ja saat vinkkejä verkostoitumiseen IT- ja softakehitysalalla Pirkanmaalla ja koko Suomessa. Samalla kuulet lisää Ambientiasta työpaikkana ja tutustut Tampereen toimistoomme.

Paikkana Ambientian Tampereen toimisto, Hämeenkatu 18 A,13.10. klo 16:30-20:00. Tarjolla kiinnostavan ohjelman lisäksi pizzaa, olutta ja muuta pientä purtavaa sekä virvokkeita. Ilmoitathan osallistumisestasi mahdollisimman pian, viimeistään 9.10.2016. Paikkoja rajoitetusti.

Lämpimästi tervetuloa!

https://www.eventbrite.com/e/tyoelaman-muutostrendit-ja-hyva-it-tyopaikka-tickets-28040777721


Backup-palvelu tulee takaisin.

deus @

Odotettu hetki on koittanut ja backup-palvelu on palannut.

Aiemmin keväällä tuli yhtäkkiä vastaan tilanne, jolloin backup-palvelin ei toiminut enää normaalisti. Tarkastelun jälkeen kävi ilmi, että RAID6-pakasta on kolme levyä perätilassa. Mutta miksi näin?

Tähän oli kaksi mahdollista vaihtoehtoa: * Joku sähköräpsy on tapahtunut ja näillä levyillä on ollut käyttötunteja takana sen verran, ettei kiinnostanut enää käynnistyä. Tämä kuitenkaan ei vaikuttanut kovin todennäköiseltä sillä levyt kyllä lähtivät pyörimään. Tarkemmassa selvityksessä kävi ilmi, että viallisia sektoreita vain oli liikaa. * Nämä levyt olivat samalta valmistajalta ja ilmeisesti samasta erästä, joten räjähtivät suhteellisen peräkkäin. Miksei asiaan sitten puututtu heti ensimmäisen levyn lahoamisen jälkeen? Backup-palvelimella ei ollut lainkaan MTA:ta asennettuna, joten vikaviestit eivät lähteneet ikinä palvelinta kauemmas. Eikä tällaista ole helppo vain sattumalta huomata. Aiemmin kyllä on tullut katsottua pakan speksejä ja kaikki levyt ovat olleet kunnossa, mutta tämä ansa oli piilossa reilusti syvemmällä.

Tästä toipumisessa on mennyt reippaahkosti aikaa, koska levyille on ajettu useita pelastusyrityksiä, joista yksi kestää helposti vuorokausista jopa lähes viikkoon. Tähän päälle vielä RAID-pakan resync: lähes vuorokausi lisää. Kaiken tämän kun ajoittaa muiden kiireiden sekaan, soppa alkaa jo olla valmis. Lopputuloksena kuitenkin aina rikkinäinen tiedostojärjestelmä, jonka korjaaminen ei ollut mahdollista. Ainoa vaihtoehto oli palata lähtöruutuun ja vaikka pahalta tuntuikin, ajaa volumelle mkfs-komento.

Datan palauttamiseksi ei ollut Modeemin resursseilla tehtävissä enää mitään. Modeemi ry pahoittelee tilanteesta aiheutunutta harmia, mutta muistuttaa samalla, että kyseinen levytila on vain backupiksi tarkoitettua eikä siellä tule säilyttää ainoaa kopiota yhtään mistään datasta.

Tästä tilanteesta lähdetään nousuun avaamalla Modeemi backup 2.0. Tehtyjä parannuksia: * RAID-hälytysten korjaaminen ja testaaminen. MTA:n asennuksen jälkeen kaikki vikaviestit ovat tulleet perille ja niihin pystytään reagoimaan. * Varmuuskopioille käytettävää levytilaa on lisätty ja sitä on nyt 6TB. * CrashPlan on päivitetty versioon 4.7.0. * Ohjeistus on päivitetty vastaamaan uutta versiota.

Backup-palvelu on käytettävissä tästä hetkestä lähtien ja palvelun voi tilata vanhasta tutusta osoitteesta backup@modeemi.fi. Tilauksen yhteydessä kaikille backup-palvelun käyttäjille asennetaan uusi crashplan-instanssi.

Johtuen palvelun downtimestä Modeemi ry:n hallitus on kokouksessaan päättänyt, että palvelun laskutus aloitetaan vasta 1.7.2016. Palvelun saa käyttöön siis vaikka heti, mutta tänä vuonna laskutetaan vain jälkimmäinen puolikas vuodesta.


Modeemin kesätapaaminen 2016

deus @

Alkaa: 2016-07-23 10:00
Loppuu: 2016-07-23 23:59
Paikka: Nilskintie 159, Kangasala

Tule Modeemin kesätappoon la 23.7.2016 klo 14:00 alkaen nauttimaan Vesijärven rantamaisemista Nilskin rantasaunalle.

Päivän teemana ovat grillaus ja saunominen.

Omat pyyhkeet, juomat ja eväät mukaan.


Jäsenmaksu 2016 muistutus

deus @

Yhdistyksen sääntöjen 4:3 kohdan mukaisesti jäädytämme kaikkien niiden jäsenten tunnukset, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksua toimikaudelle 2016. Armonaikaa hoitaa jäsenmaksu on 30.4. saakka.


Modeemin vuosikokous 2016

deus @

Alkaa: 2016-03-07 18:00
Loppuu: 2016-03-07 23:59
Paikka: Kauppakatu 5, Tampere

Modeemi ry - Vuosikokouskutsu 2016

Aika: maanantai 7.3.2016 kello 18:00 Paikka: Hämpin kattosauna, Kauppakatu 5, Tampere

Esityslista: 1§ Kokouksen avaus 2§ Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa, sekä kaksi ääntenlaskijaa 3§ Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4§ Hyväksytään kokouksen työjärjestys 5§ Ilmoitusasiat 6§ Esitellään 6.1§ Tilinpäätös 2015 6.2§ Vuosikertomus 2015 6.3§ Toiminnantarkastajien lausunto 7§ Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tili- ja vastuuvelvollisille 8§ Vahvistetaan alkaneen toimikauden toimintasuunnitelma ja talousarvio 9§ Muut esille tulevat asiat 10§ Kokouksen päättäminen


Modeemi goes Modulight saunailta 8.3.2016

deus @

Modulight kutsui modeemilaiset saunomaan!

Koska: Tiistai 8.3.2016 kello 17:30-> Missä: Modulightin saunatilat, Hermiankatu 22 Mitä: Ohjelman, ruokaa, juomaa ja pyyhkeet tarjoaa Modulight Mukaan mahtuu noin 20 nopeinta ilmoittautunutta. Kaikki modeemilaiset ovat tervetulleita mutta sikäli kun kesätyöt kiinnostavat haemme teekkareita joilla on muutakin kuin koulussa saatua kokemusta ohjelmoinnista ja tai elektroniikasta (sulautetut järjestelmät). Mukaan ei tarvi sinällään mitään - pyyhkeitä, ruoka ja juomaa talon puolesta.

Modulightistä lisää: https://www.facebook.com/modulight.inc/ & https://www.modulight.com/

Ilmoittautuminen: http://goo.gl/forms/6Zh7kjT3q0


Runkoverkkolaitteen päivitys LA 20.2. klo 20 alkaen

deus @

Modeemin reunareitittimen käyttöjärjestelmä päivitetään uusimpaan saatavilla olevaan IOS-versioon lauantai-iltana 20.2 klo 20 alkaen.

Pävityksestä mahdollisesti aiheutuva katko tulee kestämään korkeintaan 15 minuuttia. Päivityksen ajan verkkoa palvelee huoltoa varten pystytettävä varalaite, jonka pitäisi pitää verkko pystyssä ellei jossakin osuta tuulettimeen.

Päivityksen tarkoituksena on ylläpitää Modeemin palvelutasoa mahdollisimman korkeana.

Ongelmista voi ilmoittaa huutamalla irkissä tai laitteistovastaava [at] modeemi [dot] fi.


Jäsenmaksut 2016

deus @

Jäsenmaksut 2016 voi maksaa Holvin verkkokaupassa. Ilmoita nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä käyttäjätunnuksesi.

https://holvi.com/shop/modeemi/product/d2eefc75787cc329ecb888b90b33a8f6/

Jos et pysty tai halua maksaa jäsenmaksua Holvin kautta, voi maksun suorittaa myös suoraan Modeemi ryn pankkitilille. Mainitsethan tässä tapauksessa maksun viestikentässä seuraavat tiedot:

Jasenmaksu 2016 $Etunimi $Sukunimi $Sahkoposti $Kayttajatunnus

Esimerkiksi:

Jasenmaksu 2016 Teemu Teekkari teemu.teekkari at iki.fi tteekkari

Modeemi ryn tilitiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta:

https://modeemi.fi/ry/yhteystiedot/

Holvi on maksujen käsittelyn ja jäsenrekisterin ylläpidon kannalta helpompi tapa kerätä maksut, joten pyydämme käyttämään sitä ensisijaisena palveluvaihtoehtona.


Säätäjäsauna maanantaina 9.11.

deus @

Alkaa: 2015-11-09 18:00
Loppuu: 2015-11-09 23:59
Paikka: Teekkarisauna, Tampere

Perinteinen Säätäjäsauna saapuu jälleen!

https://www.facebook.com/events/479930342189661/

Kiinnostaako drinkkirobottien rakentelu? Haluaisitko tehdä kilpa-autoja kestävyysajoihin? Kiinnostaisiko oman Twitchin pystytys?

Tampereen teknillisen yliopiston säätäjäkerhot kuten Pullonkaula, Kavitaatio, Remmi, Modeemi sekä muut kumppanit löylyttävät sekä kertovat fukseille ja varttuneemmille enemmän ja vähemmän akateemisista harrastusmahdollisuuksista TTY:llä ja Tampereella.

Sauna on säätämisestä kiinnostuneille avoin klo 18 eteenpäin. Infoa säätäjäpuljuista ja kiinteitä sekä nestemäisiä snackseja tarjolla n. klo 19 alkaen.

OPM & OPM, muista tuoda myös säätäjäkaveri mukanasi!


Junction Hackathon 11. marraskuuta

deus @

Maksamaton mainos:

Junction is a two day hackathon bringing together developers, creators and designers from all over Europe for one weekend to build the future. The best teams will get to pitch their hacks on stage at Slush on the 11th of November in front of a panel of investors. The winning team will take home a 20 000€ main prize. The hackathon is organized in Helsinki, Finland, from the 6th to the 8th of November. Participation is completely free of charge. The event is made possible by amazing partners such as Klarna, Uber, Shopify, If, Rails Girls, Futurice, Reaktor, Unity and Finnair among others. Junction Hackathon is free to attend and participants will get a free accommodation. For more information check this out: ​ https://www.facebook.com/events/1460852820890313/ See you at the event! The hackathon is organized by Aalto Entrepreneurship Society. Register at ​ hackjunction.com

(Toim. huom. promokoodia MODEEMI521 saa käyttää, jos tarpeeksi moni käyttää niin mukaan päässeet saa 20€ matkarahaa)


Syyssauna 31.10 @ Hämpin kattosauna

deus @

Syys/vaalisauna Hämpin kattosaunalla (http://kattosauna.com/) klo 18-24.


Modeemin kesätapaaminen 2015

deus @

Alkaa: 2015-07-26 14:00
Loppuu: 2015-07-27 2:00
Paikka: Nilskintie 159, Kangasala

Tule Modeemin kesätappoon heinäkuun 26. päivä sunnuntaina nauttimaan Vesijärven rantamaisemista Nilskin rantasaunalle.

Päivä alkaa letuilla ja kahveilla ja jatkuu saunan sekä grillien lämmityksellä.

Oma pyyhe, pullot ja pihvit mukaan.

http://www.rantasauna.fi/


Kutsu vuosikokoukseen ja kevätsaunalle 2015

deus @

Vuosikokous sekä kevätsauna 2015 järjestetään lauantaina 14.3. klo 18 Hämpin kattosaunalla osoitteessa Kauppakatu 5, Tampere. Saunalla on tarjolla pientä purtavaa, mutta kannattaa tuoda OPM & OPM.

Osoite: http://goo.gl/ryKby9 Esityslista: https://modeemi.fi/~ninnnu/vuosikokous-2015.txt


Raspberry Pi 2 kimppatilaus, dl ma 9.3.

deus @

Modeemi ry järjestää Raspberry Pi 2 -pakettien kimppatilauksen Farnellilta kaikille kiinnostuneille.

Pakettiin saa seuraavat osat: - Raspberry Pi 2 ja 8GB SDC, 45e, http://goo.gl/BnvedE - PSU + kotelo, +10e, http://goo.gl/NgwQdY, http://goo.gl/Yn8Duu - Kamera, +20e, http://goo.gl/6BD668

Hinnat ovat ALV 24%. Laitteet maksetaan etukäteen ja noudetaan Modeemi ryn kerholta.

Tilauksen deadline on maanantai 9.3., jolloin tilaus lähetetään Farnellille.

Tilauksen voi täyttää osoitteessa http://goo.gl/weOlwo


Kerhohuoneen siivous

deus @

Modeemi ry järjestelee kerhohuoneen uudelleen pe 6.3. - su 8.3.. Ylimääräinen tavara heitetään mielivaltaisesti pois hallituksen toimesta, joten jos haluat jonkin tietyn asian säilyvän, tule paikalle siivoamaan.


Kerhon jäsenmaksut ja backup-tilaukset

deus @

Modeemi ryn hallitus tarkastaa vuoden 2015 jäsenrekisterin sekä backuppien maksut maanantaina 9.3.. Kaikki jäsenmaksun maksamattomat shellitunnukset sekä backup-tunnukset suljetaan. Myös virtuaaliavaimet poistuvat maksamattomilta tunnuksilta.

Maksaminen onnistuu seuraavilla tiedoilla:

IBAN: FI10 2243 1800 0057 39 BIC: NDEAFIHH Viesti: Jäsenmaksu 2015 Viite: Ei tarvitse


Jäsentiedote I/2015

deus @

Jäsentiedote I/2015 - Modeemi ry

Ohessa Modeemi ryn ensimmäinen tiedote vuodelle 2015.

I. Konetilan uudelleenjärjestely

Konetilassa on suoritettu uudelleenjärjestelyjä sähköjen sekä verkon suhteen. Nykyään konetilasta löytyy sähköt kahdesta eri kolmivaiheesta, joista toinen on UPS-varmistettu, ja verkko on bondattu 1Gbps CAT6 kahden eri kytkimen takana. Vikasietoisuuden pitäisi parantua merkittävästi, kunhan UPS-järjestelmään saadaan vielä hankittua akusto!

Joidenkin laitteiden sähkönsyöttö on ollut ennen remonttia vain yhden virtalähteen takana, joten verkko on ikävä kyllä jouduttu käyttämään hallitusti alhaalla muutamia kertoja remontin aikana. Enää häiriöitä ei pitäisi syntyä, elleivät TTY:ltä katkea sähköt ennen akkujen saapumista.

II. Löytö- ja ylimääräisten tavaroiden poisheitto

Kerhohuoneella on muutamia ylimääräisiä tavaroita kuten lenkkareita ja muita urheiluvaatteita. Myös vaatekaapissa vaikuttaa olevan ylimääräisiä tavaroita säilytyksessä. Kerhohuoneella suoritetaan muutaman viikon sisään uudelleenjärjestely, jonka yhteydessä kaikki tavara kannetaan ulos, ja vain tarpeellinen, säilytettävä tavara kannetaan takaisin sisälle. Haethan omasi pois, jos muistat jättäneesi jotain tärkeää klubille! Kahvikuppeja tai muuta päivittäistä tarpeistoa ei heitetä pois, mutta klubilla ei ikävä kyllä ole tarpeeksi tilaa kaikkien henkilökohtaisia vaatekaappeja varten.

III. Kerhohuoneen uudelleenjärjestely

Kerhohuoneella, kuten konehuoneessakin, suoritetaan uudelleenjärjestelyä. Kerho on saanut tähän mennessä jo sekä uuden ovilasin että äänieristyksen oven päällitilaan, joka on puolueettomien tutkimusten mukaan parantanut torkkupeittojen ja uuden television kanssa jäsenistön viihtyvyyttä merkittävästi. Kerhohuoneella suoritetaan vielä huonekalujen järjestelyä ja vihitään uusia tietokoneita jäsenistökäyttöön keväällä 2015. Jos sinulla on erityisiä toiveita uudistusta ajatellen, olethan yhteydessä #modeemi@IRCnet tai modeemi@modeemi.fi hyödyntäen. Uusia vaihtoehtoisia layouteja löytyy klubihuoneen ovesta pian A4-formaatissa, josta voit käydä äänestämässä suosikkiasi.

IV. Jäsenmaksut 2015

Kerho muistuttaa, että jatkuvan toiminnan rahoittamiseksi (saunaillat, grillaus, kerhotilojen kunnossapito) ja tasavertaisuuden vuoksi kaikkien kerhon palveluita käyttävien tulee maksaa kalenterivuosikohtainen kerhon jäsenmaksu 8e tilille FI10 2243 1800 0057 39 viestillä "Jäsenmaksu". Hallitus järjestelee vielä uusia laskutustoimintoja ja tietojärjestelmiä, mutta tällä kertaa riittää maksujen maksaminen vain maksuviestillä. Hallituksen automaatiojärjestelmä käsittelee laskut nimikohtaisesti ja kohdistaa ne oikean jäsenen tilin jatkuvuusbittiin, joka varmistaa shellin pysymisen muuna kuin /bin/falsena. Mikäli käytät backup-palveluita, muistathan maksaa myös backuppisi viestillä "Backup".

V. Paitatilaus

Joulupukilla oli aika kova kiire, eikä hän kerennyt jakamaan ennen joulua viime vuoden paitatilauksen paitoja. Paidat ovat kuitenkin pian saatavilla, ja tulemme olemaan yhteydessä melko luotettavia kanavia pitkin paitojen postituksesta ja maksamisesta. Pysythän kuulolla!

VI. Uuden hallituksen kokoonpano

Vuoden 2015 hallituksessa päivittäistä toimintaa pyörittävät

Nina-Maria Kuisma - puheenjohtaja Aleksi Häkli - sihteeri Jussi Peltola - rahastonhoitaja Ossi Hakkarainen - ATK-sankari Janne Peltonen - varsinainen varajäsen


Vaalikokouskutsu

deus @

https://www.modeemi.fi/~ninnnu/vaalikokous-2014.txt

tl;dr: Artturin Sauna (Kauppakatu 9, Tampere), 27.11. 18:00


Modeemipaitoja tilattavana, DL 30.11.

deus @

Nyt voit tilata paidan Modeemilogolla postitettuna suoraan kotiin asti! Selvitä värisi, kokosi sekä osoitteesi ja nimesi ja käy täyttämässä tilauslomake osoitteessa http://goo.gl/forms/2wznS3ALPK


Syyssauna & Vaalikokous 27.11.2014 18:00-00:00 @ Artturin sauna

deus @

Sääntömääräinen vaalikokous järjestetään Artturin saunalla (http://www.saunaonline.fi/saunatilat/artturin-sauna) 27.11.2014 klo 18:00.


Kevätsauna ja vuosikokous 2014

deus @

Kevätsauna ja vuosikokous 2014-04-04 klo 18:00 @ Teekkarisauna


Hallitus 2014 valittu

deus @

Uusi hallitus valittu vuodelle 2014, onnea Nina-Mari Kuisma (pj), jäsenet Jussi Peltola, Aleksi Häkli, Ossi Hakkarainen ja varajäsen Tuukka Lahti


Syyssauna 2014

deus @

Syyssauna 2013-11-08 klo 17:00 @ YTHS!


Klubin siivous 2014

deus @

Klubitilojen siivousta lauantaina 2013-04-27 klo 09:00+!


Kevätsauna 2013

deus @

Kevätsauna ja -kokous 2013-04-12 Majarannassa.


Hallitus 2013 valittu

deus @

Uusi hallitus valittu, onnea Nina-Mari Kuisma (pj), jäsenet Ville Törhönen, Jussi Peltola, Joonas Järveläinen ja varajäsen Niko Kurtti


Hallitus 2012 valittu

deus @

Uusi hallitus valittu, onnea Niko Kurtti (pj), jäsenet Tapio Vuorinen, Suvi Rovio, Joonas Järveläinen, Tuure Vartiainen, Nina-Mari Kuisma, Veli-Matti Leppänen ja varajäsen Ari Alanko.


Backupin quotaa kasvatettu

deus @

Backup-palvelun quotat tuplattu ja samalla muutettu minimitilaus 100Gt:hen. Hinnoittelu siis sama, levytila tuplattu


Uusi shellipalvelin

deus @

Uusi shellpalvelin otettu käyttöön, battery.modeemi.fi (CentOS5.6)


Uusi webipalvelin

deus @

Uusi webipalvelin otettu käyttöön